Comision 0% !

Despre leasing

Cuvantul "Leasing" vine din limba engleza, de la substantivul "leasing" si verbul "to lease" care s-ar traduce, intr-o prima acceptiune, prin "a inchiria". Dezvoltarea din ultimele decenii a acestui produs a confirmat insa o forma specifica de finantare, a carei denumire s-a departat de intelegerea initiala, reprezentata astazi mai bine de verbele "to rent" sau "to hire".

 • Leasing financiar: O operatie de leasing poate fi clasificata drept financiara daca:
  • riscurile si beneficiile aferente dreptului de proprietate trec asupra utilizatorului din momentul incheierii contractului de leasing;
  • partile au prevazut expres ca la expirarea contractului de leasing se transfera Utilizatorului dreptul de proprietate asupra bunului;
  • Utilizatorul poate opta pentru cumpararea bunului, iar pretul de cumparare va reprezenta cel mult 50% din valoarea de intrare (piata) pe care acesta o are la data la care optiunea poate fi exprimata;
  • perioada de folosire a bunului in sistem de leasing acopera cel putin 75% din durata normata de utilizare a bunului, chiar daca in final dreptul de proprietate nu este transferat.

Trebuie remarcat, astfel, ca in general o operatie de leasing financiar este indreptata catre achizitia bunului finantat. Oricum, fie datorita duratei mari de utilizare, fie datorita sumelor mari achitate de Utilizator se poate usor constata ca Utilizatorul, la finele contractului, poate considera practic proprietatea asupra bunului ca fiind asumata.

Nu in ultimul rand, valoarea de achizitie scazuta a bunului la data finalizarii contractului face foarte probabila exercitarea optiunii de cumparare si transferarea dreptului de proprietate.

 • Leasing operational: Spre deosebire de leasing-ul financiar, leasing-ul operational presupune, in adevaratul sens al cuvantului, folosirea bunului finantat pe o perioada limitata de timp, fara asumarea unor riscuri si beneficii aferente proprietarului, in general, pentru rezolvarea punctuala a unor activitati specifice.

Astfel, Utilizatorul este practic decis, inca de la semnarea contractului, asupra returnarii bunului finantat la finele perioadei de leasing, urmand ca Locatorul sa preia riscul de realizare a valorii ramase neamortizate la finele contractului.

 • Sale and lease back: Este o operatiune de leasing in care Utilizatorul este si furnizorul bunului finantat, Locatorul achizitionand de la acesta bunul la o valoare agreata.

Printr-o astfel de operatie se realizeaza finantarea Utilizatorului, prin scoaterea in afara bilantului contabil a unui bun aflat in proprietate, urmand ca acesta sa fie reachizitionat la finele contractului de leasing.

Evident, evaluarea bunului ce face obiectul contractului este hotaratoare si apartine in exclusivitate Locatorului.

 • Leasing "cross-border": Leasing cross-border (extern) este o operatie de leasing, fie financiar fie operational, efectuata intre un Finantator non-rezident si un Utilizator rezident.

Operatiile de leasing care sunt efectuate intre doi rezidenti se numesc leasing intern.

Produse leasing

Leasing Auto

Finantari pentru persoane fizice si persoane fizice autorizate.


Leasing pentru Utilaje si Echipamente

Finantari pentru persoane fizice si persoane fizice autorizate


Leasing Imobiliar

Finantari pentru persoane fizice si persoane fizice autorizate


 

 

 

24h/24h

7 zile/7 zile

LA DISPOZITIA CLIENTULUI

 

 

 

Curs Valutar Marti, 16 Iulie:

EUR : 4.9655 LEI | USD : 4.5555 LEI | Aur/g : 357.7186 LEI

Termeni si conditii